Facebook Twitter
Divatosan, dinamikusan, derűsen
kameleon d tippek
Áron

Áron

Kovács Áron

a D+ alapítója

9 éves korom óta vagyok cukros. Sosem titkoltam, de nem is reklámoztam, egyszerűen természetes velejárója az életemnek, mint a hajam színe, vagy a cipőméretem. Sokan több éves munkakapcsolat után döbbentek csak rá, mikor egyszer lazán a lábamba vágtam a tűt. A döbbenet az arcukon volt a legnagyobb elismerés. "Egyáltalán nem látszik!" - mondták és ezzel egyet kell értenem! A cukorbetegség nem látszik! A teljesítmény az, ami látványos! A Dplusszal az a célom, hogy minden érintett elfogadja és elfogadtassa környezetével ezt az egyszerű igazságot: nem a cukorbetegség a gátja a teljes életnek! 33 év tapasztalatait szeretném most megosztani és egy fantasztikus csapat segítségével új kihívások fele repülni!

Az orvos és a sárkány

szerző:  dátum: 2015-01-21
Az orvos és a sárkány
Ez az írásom elég veszélyes, mert  könnyű lesz félreérteni, ha valaki félre AKARJA érteni. Ezért előre szólok: Érts jól!

Az, ami a Dpluszt létrehozta az az egyszerű igazság, hogy a cukorbetegséghez az orvos kevés! Lehet akármilyen okos, felkészült, akkor is kevés! Az ember azt gondolná, hogy egy Betegség  mindig egy Orvossal áll szemben, ők néznek farkasszemet egymással, mint sárkánnyal a (vörös)keresztes lovag. Azután összecsapnak és valamelyikük győz. Ilyen egyszerű! Igazából mi nem is kellünk hozzá, ők lemeccselnek mindent, mi csak szedjük azt, amit szednünk kell és viszontlátásra!

Csakhogy mi cukkerek pontosan tudjuk, hogy a cukorbetegség nem betegség, nem egy elkergethető sárkány! Vagy, ha igen, akkor is óránként újraszületik! Hiába győzi le a hős lovagom a sárkányt a rendelőben, vagy a kórházban,  az első sarkon rám néz egy másik, mondjuk kakaóscsiga képében... Azután van a Rakottkrumpli sárkány, a Túró Rudi sárkány, a Sport sárkány, a Stressz sárkány, a Szex sárkány és még hosszan sorolhatnám, amikor az orvos - még, ha egy igazi lovag él is benne- akkor sem tud ott lenni!

Nem lesz velünk amikor érettségizünk, amikor szerelmesek leszünk, amikor szexelünk, amikor sportolunk, nem lesz ott, amikor önfeledten akarunk szórakozni, amikor autót vezetünk, amikor dolgozunk, korán kelünk, melóba megyünk, nem lesz ott, amikor gyerekeink születnek, amikor már három napja nem alszunk, nem lesz velünk az életünk legfontosabb pillanataiban....

Ő akkor van velünk, amikor Mi megyünk Hozzá! Évente 2-4 alkalommal kb 15 percre... Nem tehet mást, ugyanis.

A többit NEKÜNK kell megoldanunk. Figyelnünk önmagunkat, megismerni a testünket, a reakcióinkat, az apró jeleket, amiket MINDIG küld a szervezet, mielőtt beütne valami baj! Saját Sárkányölő lovagunkká kell válnunk, különben elbukunk! Akkor is elbukunk, ha jó orvosunk van! Nem lehet velünk mindig, nem dolga és nincs is rá szükség! Orvos és cukker között partneri kapcsolat kell, hogy legyen! Nekünk szégyen nélkül vállalnunk kell, ha valamiben még nem vagyunk jó kardforgatók, az orvosnak pedig fölényesség és rémisztgetés nélkül kell jó tanácsokkal, medicinákkal, ha úgy tetszik munícióval támogatni bennünket!

Harcolnunk nekünk kell! Bajtársai egymásnak mi vagyunk! Ki tudna többet a gyakorlatról, mint az érintettek? Elmélet és gyakorlat = orvos és cukker! A helyzet az, hogy nem elméletileg vagyunk cukkerek, hanem gyakorlatilag! A munka nagy részét nekünk kell elvégezni!

A D+ Generation minden tagja azért él, hogy segítse egymást! Minket bármikor el lehet érni, bármikor lehet hozzánk fordulni, előttünk nincs mit szégyellni: Egy cipőben járunk! Adjuk mi is a muníciót, ahogy tőlünk telik! Fejlesztések, tapasztalatok, ötletek, életvitel és még ezernyi dolog, ami maga az Élet! Mert az cukkerként pont annyira gyönyörű és élhető, mint bárki más számára!

Használjátok a Facebook oldalunkat, adjatok és vegyetek információkat! Hamarosan lesz telefonos ügyfélszolgálatunk is! Tanuljunk egymástól, segítsük egymást! Ez a legfontosabb és nem (csak) a "betegségünk" miatt!

Ez tesz emberré...
Címkék: