Facebook Twitter
Divatosan, dinamikusan, derűsen
kameleon d tippek
Áron

Áron

Kovács Áron

a D+ alapítója

9 éves korom óta vagyok cukros. Sosem titkoltam, de nem is reklámoztam, egyszerűen természetes velejárója az életemnek, mint a hajam színe, vagy a cipőméretem. Sokan több éves munkakapcsolat után döbbentek csak rá, mikor egyszer lazán a lábamba vágtam a tűt. A döbbenet az arcukon volt a legnagyobb elismerés. "Egyáltalán nem látszik!" - mondták és ezzel egyet kell értenem! A cukorbetegség nem látszik! A teljesítmény az, ami látványos! A Dplusszal az a célom, hogy minden érintett elfogadja és elfogadtassa környezetével ezt az egyszerű igazságot: nem a cukorbetegség a gátja a teljes életnek! 33 év tapasztalatait szeretném most megosztani és egy fantasztikus csapat segítségével új kihívások fele repülni!

Futottak még

szerző:  dátum: 2015-05-07
Futottak még

Ez jutott eszembe, mikor a lefutott félmaratonról kérdeztek. Filmek végén, a főszereplők után, a kicsit lényegtelen, de kötelezően felsorolandó emberek összessége: ők a "futottak még"! Pedig nélkülük semmi nincs! Se film, se főszereplő, se semmi.
Nagyon jólesik a méltatás a családtól, barátoktól, ismeretlenektől, de bennem sokkal elevenebb az a kép, ahogy 8000 ember fut át a városon... Idősek, fiatalok, soványak, kövérek és legalább egy cukros is volt, az biztos! :)
Nem az én a fontos, hanem hogy mi!

Az egészet magam miatt kezdtem el, ahogy erről már írtam és később jött a felismerés, hogy ez nem magánügy! Ha én lefutom, lefutja bárki, mert én bárki vagyok!
Köszönöm, hogy dicsérsz, de hidd el, nem nagy szám, mert futottak még! Nyolcezren biztosan! És féltávnál lefutott egy vak ember, akit egy önkéntes vezetett úgy, hogy egy kötélkarikába kapaszkodtak. Nekem gratulálsz?! Gratulálj neki! Vagy tudod, mit, neki se, hiszen ő is azt mondaná: Mitől nagy szám ez? Van két lábam, tudok hát futni! A kerekesszékes meg azt mondja: van két karom, majd azzal jutok célba, ne gratulálgass már oly nagyon... :) 

Ez a legfontosabb üzenete az egésznek: Te is képes vagy rá, ha akarod! Nem superman-ek futnak félmaratont, hanem emberek.
Hihetetlen, de én nem voltam büszke magamra a célban.... Most sem vagyok... Mire?! Hisz futottak még... Nyolcezren...
Boldog voltam! Ugyanezért... Mert futottunk még nyolcezren!
Nagy erővel készülök a maratonra. Talán az majd kicsit büszkévé is tesz, de ha nem, ki bánja?! Hidd el, ez már nem rólam szól, hanem rólunk!
Fuss 1 km-t, ha még sosem futottál! Fuss 5-öt, 10-et, vagy csak sétálj, vagy csinálj bármit ezen a világon, amihez kedvet érzel, de nem mertél belevágni! Látni fogod, hogy csak rajtad múlik a saját határaid átlépésének sikeressége! Le lehet élni egy életet a határokon belül, de a világ vár rád odaát! Egy szép, színes, boldogsággal teli világ!
Cukros vagy, ez bizonytalanná tesz?
Egy dolog már biztos. Egy cukker minden különösebb edzésterv és külső segítség nélkül, autodidakta módon készülve, heti 4-5 óra ráfordításával le tud futni egy félmaratont! Ez tény. Ha bizonyosság kell az induláshoz, indulj ki ebből!
És ha nem leszel a legelső a célban, ne bánd kicsit se! A futottak még jó társaság!

Címkék: