Facebook Twitter
Divatosan, dinamikusan, derűsen
Lilla

Lilla

László Lilla

Diplomás dietetikus és élelmezésvezető

2012 őszén fejeztem be a tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán. Utolsó szemeszteremet Brüsszelben töltöttem, ottani tapasztalataim is ösztönöznek, hogy újszerű, kreatív módszerekkel oldjam meg az adódó szakmai kihívásokat. 2013 februárjától dolgozom a szakmámban: először a gyermekétkeztetés területén helyezkedtem el, majd egy ebédházhozszállító cég dietetikusa és táplálkozási tanácsadója lettem.
Azért lettem a csapat tagja, mert hiszek a D+ üzenetében.

Chips-es csokitorta karamellizált sósmogyoróval

szerző:  dátum: 2016-12-09
Chips-es csokitorta karamellizált sósmogyoróval

Nem állítom, hogy a leginkább egészségtudatos, de minden bizonnyal a legfinomabb – és legbizarrabb – édességek közé tartozik, érdemes adni neki egy esélyt! :)


HOZZÁVALÓK 12 SZELETHEZ:

A chips-alaphoz:
250 g sós burgonyachips
100 g olvasztott vaj


A krémhez:
300 ml 10%-os zsírtartalmú tejszín
300 g cukormentes tejcsokoládé
4 tojás
2 tk. vaníliakivonat

A mázhoz:
60 ml 10%-os zsírtartalmú tejszín
75 g cukormentes tejcsokoládé

A befejezéshez:

200 g pörkölt, sós földimogyoró
15 g nyírfacukor

A chips-et konyhai robotgéppel morzsásra aprítom, elkeverem a vajjal, majd sütőpapírral bélelt tortaformába simítom, és 12 percig sütöm a 180 C°-ra előmelegített sütőben – az idő leteltével kiveszem a sütőből és hagyom hűlni.

A krémhez alacsony lángon összeolvasztom a tejszínt az apróra tördelt csokival és a vaníliával. Miután langyosra hűlt, hozzákeverem a tojásokat is. A krémet az elősütött chpis-alapra öntöm, majd 22-25 percre visszateszem a sütőbe.

A mázhoz összeolvasztom a tejszínt a csokival, majd egyenletesen elkenem a megsült csokitorta tetején.

A nyírfacukrot alacsony lángon hagyom karamellizálódni, beleforgatom a mogyorót, majd amíg még meleg, elosztom a torta tetején. A legjobb, ha fogyasztás előtt legalább egy napra hűtőbe tesszük a süteményt, hogy minél könnyebben lehessen szeletelni.

TÁPÉRTÉKADATOK EGY SZELETBEN:

Energia: 517 kcal
Szénhidrát: 32 g
Fehérje: 11 g
Zsír: 38 g