Facebook Twitter
Divatosan, dinamikusan, derűsen
Lilla

Lilla

László Lilla

Diplomás dietetikus és élelmezésvezető

2012 őszén fejeztem be a tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán. Utolsó szemeszteremet Brüsszelben töltöttem, ottani tapasztalataim is ösztönöznek, hogy újszerű, kreatív módszerekkel oldjam meg az adódó szakmai kihívásokat. 2013 februárjától dolgozom a szakmámban: először a gyermekétkeztetés területén helyezkedtem el, majd egy ebédházhozszállító cég dietetikusa és táplálkozási tanácsadója lettem.
Azért lettem a csapat tagja, mert hiszek a D+ üzenetében.

Valentin-nap II. - Angus bélszín vörösboros vargányával

szerző:  dátum: 2016-02-11
Valentin-nap II. - Angus bélszín vörösboros vargányával
A bélszín klasszikus alapanyaga a kényeztető ételeknek. Jó minőségű, testes vörösborral és a jellegzetes ízű, illatos vargányával igazán ünnepi kombináció születik.

HOZZÁVALÓK EGY SZEMÉLYRE:
270 g Angus bélszín két szeletben
2 ek. olívaolaj
300 g fagyasztott vargánya
60 g felszeletelt mogyoróhagyma
125 ml száraz vörösbor
3 ág friss kakukkfű levelei
1 apróra vágott friss chili
Maldon só, frissen őrölt bors

Kevés olívaolajon pici sóval üvegesre párolom a hagymát, majd a lángot magasabbra véve rádobom az egészben hagyott, felengedett vargányát – a gomba levét őrizzük meg, jól fog jönni a mártáshoz. Ha a gomba szépen megpirult, kakukkfűvel és chilivel ízesítem, majd felöntöm a vörösborral és hozzáadom a gomba kiengedett levét is. Alaposan beforralom, majd tálalásig melegen tartom. A szobahőmérsékletű bélszínt sütés előtt bedörzsölöm olívaolajjal, majd egy erősen felforrósított serpenyőben oldalanként 2 percig elősütöm, ezután a 230°-ra előmelegített sütőben 6 perc alatt közepesen átsütöm. A steaket 5 perc pihentetés után a vargányára teszem, és utólag ízesítem kevés Maldon sóval és jó sok frissen őrölt borssal.

TÁPÉRTÉKADATOK EGY ADAGRA:
Energia: 760 kcal
Szénhidrát: 21 g
Fehérje: 69 g
Zsír: 33 g