Facebook Twitter
Divatosan, dinamikusan, derűsen
Lilla

Lilla

László Lilla

Diplomás dietetikus és élelmezésvezető

2012 őszén fejeztem be a tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán. Utolsó szemeszteremet Brüsszelben töltöttem, ottani tapasztalataim is ösztönöznek, hogy újszerű, kreatív módszerekkel oldjam meg az adódó szakmai kihívásokat. 2013 februárjától dolgozom a szakmámban: először a gyermekétkeztetés területén helyezkedtem el, majd egy ebédházhozszállító cég dietetikusa és táplálkozási tanácsadója lettem.
Azért lettem a csapat tagja, mert hiszek a D+ üzenetében.

Valentin-nap I. - Vörös tonhal wasabis salátával

szerző:  dátum: 2016-02-05
Valentin-nap I. - Vörös tonhal wasabis salátával
Egyszerűen elkészíthető, de a nem mindennapi alapanyagoknak köszönhetően különleges étel, ami kiváló lehet bármilyen alkalmi fogásként. A vörös tonhal sütésénél érdemes odafigyelni, hogy véletlenül se süssük túl, különben kiszárad, és nem lesz élvezhető. A filé oldalán tudjuk legegyszerűbben nyomon követni, hogy éppen milyen fázisnál tartunk: a steak elkészültekor középen egy vékony sávban még maradjon rózsaszín a tonhal.

Hozzávalók egy személyre:
270 g vörös tonhalfilé
2 ek. olívaolaj
1 tk. kim-chi paprika (szárított chilivel helyettesíthető)
100 g friss salátakeverék (lehetőség szerint ehető virágokkal J)
1 tk. wasabipaszta
½ csokor friss koriander
Maldon só

A tonhalat sütés előtt bedörzsölöm olívaolajjal, majd egy erősen felforrósított grillserpenyőben az első oldalát 3, majd fordítás után a másik oldalát további 2 percig sütöm – a hőfokot végig magasan tartom, és a halat nem mozgatom a serpenyőben, így szép rácsminta sül a felületére. A salátához a wasabit simára keverem olívaolajjal, majd tálalás előtt beleforgatom a salátaleveleket és bőven megszórom korianderrel. A halat a salátára teszem, és utólag ízesítem kevés Maldon sóval és jó sok kim-chi paprikával.

Egy adag tápértékadatai:
Energia: 491 kcal
Szénhidrát: 2 g
Fehérje: 67 g
Zsír: 21 g