Facebook Twitter
Divatosan, dinamikusan, derűsen
Lilla

Lilla

László Lilla

Diplomás dietetikus és élelmezésvezető

2012 őszén fejeztem be a tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán. Utolsó szemeszteremet Brüsszelben töltöttem, ottani tapasztalataim is ösztönöznek, hogy újszerű, kreatív módszerekkel oldjam meg az adódó szakmai kihívásokat. 2013 februárjától dolgozom a szakmámban: először a gyermekétkeztetés területén helyezkedtem el, majd egy ebédházhozszállító cég dietetikusa és táplálkozási tanácsadója lettem.
Azért lettem a csapat tagja, mert hiszek a D+ üzenetében.

Egészségesnek hitt ételek, amelyek valójában árthatnak is

szerző:  dátum: 2015-06-03
Egészségesnek hitt ételek, amelyek valójában árthatnak is
Az egészségtelen ételek az elhízás, és az úgynevezett civilizációs betegségek legfőbb okozói közé tartoznak. A meglepő az, hogy közülük sokat tévesen az egészséges életmód részeként ismernek. Lássunk néhány példát ezek közül!
Csökkentett zsírtartamú élelmiszerek

A telített zsírsavakkal szemben vívott háború eredményeképpen egyre gyakrabban találkozhatunk olyan termékekkel, melyek hagyományos társaikhoz képest alacsonyabb zsírtartalommal rendelkeznek – az ízük viszont sokkal rosszabb, mint a magasabb zsírtartalmú társaiké. Az élelmiszeriparban ezért bevett szokás, hogy az ilyen termékeket cukorral és különböző adalékanyagokkal próbálják fogyaszthatóbbá tenni. Innentől pedig hiába tartalmaz az élelmiszer kevesebb zsírt, a rejtett cukor- és adalékanyag bevitellel többet árthatunk a szervezetünknek, mint gondolnánk.
Salátaöntetek

A zöldségfogyasztás meghatározó szerepet játszik az egészséges táplálkozásban. A készen vásárolható salátaöntetek azonban a legtöbb esetben tele vannak cukorral, transz-zsírsavakkal és mesterséges adalékanyagokkal. A legjobb, ha házilag készítjük el a dresszinget, és törekszünk a jó minőségű, természetes alapanyagok használatára.

Gyümölcslevek

Sajnos a boltok polcain található gyümölcslevek, gyümölcsitalok nagy része csak elvétve tartalmaz valódi gyümölcsöt – ellenben rengeteg cukrot, színezéket és aromát.
Teljes kiőrlésű termékek

Szakemberek szerint a napjainkban termesztett búzafajták kevésbé ellenállóak, és sokkal kevesebb értékes tápanyagot tartalmaznak, mint régen.
Reggelizőpelyhek

Sajnos sok olyan reggelire – és sokszor kifejezetten gyerekeknek – ajánlott gabonapehellyel találkozhatunk, amelyek tömve vannak gyorsan felszívódó szénhidrátforrásokkal , ízfokozókkal és tartósítószerekkel.

Forrás: http://authoritynutrition.com/