Facebook Twitter
Divatosan, dinamikusan, derűsen
Áron

Áron

Kovács Áron

a D+ alapítója

9 éves korom óta vagyok cukros. Sosem titkoltam, de nem is reklámoztam, egyszerűen természetes velejárója az életemnek, mint a hajam színe, vagy a cipőméretem. Sokan több éves munkakapcsolat után döbbentek csak rá, mikor egyszer lazán a lábamba vágtam a tűt. A döbbenet az arcukon volt a legnagyobb elismerés. "Egyáltalán nem látszik!" - mondták és ezzel egyet kell értenem! A cukorbetegség nem látszik! A teljesítmény az, ami látványos! A Dplusszal az a célom, hogy minden érintett elfogadja és elfogadtassa környezetével ezt az egyszerű igazságot: nem a cukorbetegség a gátja a teljes életnek! 33 év tapasztalatait szeretném most megosztani és egy fantasztikus csapat segítségével új kihívások fele repülni!

Ez nem egy szerep, ez az életem!

szerző:  dátum: 2015-01-12
Ez nem egy szerep, ez az életem!
Helló!

Áron vagyok. 33 éve cukros, de igazából ez teljesen mindegy!
Akkor miért ezzel kezdem?
Csak azért, mert ringbe szállok!
És mivel a diabetesszel kapcsolatban, gondoltam így érdemes kezdeni!
 
De igazából tényleg mindegy. Elértem sok mindent, amit elterveztem, még olyasmit is, amit nem. Sohasem hátráltatott semmiben az, hogy cukros vagyok, sőt előnyt kovácsoltam belőle! Azt kell mondanom közel a 42-höz - két gyermekes apukaként, aki hétvégéken rocksztár, vagy élő műsort vezet a tv-ben, színházazik, rádiózik, extrém sportol, vállalkozása van és hosszan sorolhatnám - hogy teljes életet élek! Ez nem dicsekvés! Nehogy félre érts! Csak azért írom le, hogy még nagyobb hangsúlyt kapjon az, hogy a cukorbetegség nem kellene, hogy bárkit hátráltasson az álmai megvalósításában!
Pedig sokan keresztként élik meg a diabéteszt...
Mikor második gyermekem megszületett, egyszercsak megszólalt bennem egy hang, hogy ideje másokkal is megosztani a tapasztalataimat! Ideje segíteni másoknak is a cukorbetegség lelki gubancait kibogozni, mert ez azért nem rövid út és nekem is volt segítségem!
Magyarországon minden technikai eszköz rendelkezésre áll a cukrosok számára, de a betegség lelki részével nem foglalkozik SENKI! Pedig legalább olyan fontos, mint a gyógyszeres kezelés! Sőt!
Szeretnék muníciót adni a küzdelemhez, hogy ne fogcsikorgatós legyen az elfogadáshoz és elfogadtatáshoz vezető út, hanem olyan, mint nekem volt: kalandos, vidám és szeretetteljes!
Most is van segítségem! Ahogy elkezdtem mesélni a terveimről, fantasztikus emberek szálltak velem ringbe! A D+ Generációhoz kedves, diabéteszben érintett, szakmailag és érzelmileg elkötelezett emberek csatlakoztak! Eszter, Lilla és akik még a háttérben dolgoznak mind ugyanazt gondoljuk! Elég az ijesztgetésből, elég a riogatásból, elég abból, hogy betegségként kezelünk valamit, amit ha megtanul az ember kezelni, semmiben nem hátráltatja, elég abból, hogy szégyenkezünk, titkolózunk ha éppen rossz vércukrot mértünk! Ne féljünk a diabétesztől, hanem éljünk vele! Teljes életet! Mindannyian!

A D + Generation segít programokkal, tanácsokkal, küldetésekkel, új technikai eszközökkel, de leginkább megértéssel, szeretettel és elfogadással kezelni, megélni, elfogadni, kijátszani, bizonyos értelemben legyőzni azt, amit úgy hívunk Cukorbetegség!

Ha bármilyen értelemben érintett vagy, csatlakozz hozzánk, számítunk Rád! És Te is számíthatsz ránk! Együtt mindenre képesek vagyunk!

Áron
Címkék: