Facebook Twitter
Divatosan, dinamikusan, derűsen
D+ Nap

A D+ nap célja az, hogy segítséget nyújtson azoknak, akiknek nehezebben megy az életmódváltás. Kezdésképpen szánjunk heti 1 napot arra, hogy egészségtudatosabban, változatosabban és színesebben étkezzünk. Minden D+ nap étrendmintája 5 étkezésből fog állni, a hozzájuk tartozó receptekkel és tápértékadatokkal együtt.

A receptek útmutató jellegűek, és természetesen nem csak cukorbetegeknek szólnak. A recepteket szükség esetén igazítsuk hozzá az általunk elfogyasztható összes szénhidrátmennyiséghez. Például, ha egy ebédre szánt ételben 60 g szénhidrát van, de mi csak 40 grammot ehetünk vagy szeretnénk enni, akkor csökkentsük le a magasabb szénhidráttartalmú alapanyag mennyiségét. Fordított esetben pedig, ha kevesebb a szénhidrát az adott ételben, valamilyen kiegészítővel pótoljuk a hiányzó szénhidrátmennyiséget. Ne felejtsük el hogy az egészséges élet fontos része a rendszeres fizikai aktivitás. Már az is nagy előrelépés, ha az eddigi inaktivitást felváltja egy napi fél-egyórás könnyű séta.

Figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre is! Felnőtteknél ez napi 2-2.5 litert jelent, persze nem üdítőitalok, kávé vagy alkoholos italok, hanem víz formájában. :-)

 

Sült birsalma

szerző:  dátum: 2016-11-28
Hozzávalók 1 személyre:

½ birsalma (a magházát távolítsuk el, de a héja rajta maradhat)

1 ek. durvára aprított dió

1 tk. nyírfacukor
½ narancs reszelt héja

őrölt fahéj

A birsalmát tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, szórjuk meg a fahéjjal, narancshéjjal elkevert dióval és nyírfacukorral, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve süssük puhára (tehetünk alá néhány evőkanálnyi vizet, úgy könnyebben puhul).

Tápértékadatok egy adagban:

Energia: 201 kcal

Szénhidrát: 33 g

Fehérje: 4 g

Zsír: 8 g