Facebook Twitter
Divatosan, dinamikusan, derűsen
D+ Nap

A D+ nap célja az, hogy segítséget nyújtson azoknak, akiknek nehezebben megy az életmódváltás. Kezdésképpen szánjunk heti 1 napot arra, hogy egészségtudatosabban, változatosabban és színesebben étkezzünk. Minden D+ nap étrendmintája 5 étkezésből fog állni, a hozzájuk tartozó receptekkel és tápértékadatokkal együtt.

A receptek útmutató jellegűek, és természetesen nem csak cukorbetegeknek szólnak. A recepteket szükség esetén igazítsuk hozzá az általunk elfogyasztható összes szénhidrátmennyiséghez. Például, ha egy ebédre szánt ételben 60 g szénhidrát van, de mi csak 40 grammot ehetünk vagy szeretnénk enni, akkor csökkentsük le a magasabb szénhidráttartalmú alapanyag mennyiségét. Fordított esetben pedig, ha kevesebb a szénhidrát az adott ételben, valamilyen kiegészítővel pótoljuk a hiányzó szénhidrátmennyiséget. Ne felejtsük el hogy az egészséges élet fontos része a rendszeres fizikai aktivitás. Már az is nagy előrelépés, ha az eddigi inaktivitást felváltja egy napi fél-egyórás könnyű séta.

Figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre is! Felnőtteknél ez napi 2-2.5 litert jelent, persze nem üdítőitalok, kávé vagy alkoholos italok, hanem víz formájában. :-)

 

Füstölt sajtos sárgarépa-saláta

szerző:  dátum: 2015-10-04

HOZZÁVALÓK EGY SZEMÉLYRE:
200 g reszelt sárgarépa
25 g reszelt füstölt sajt
25 g 12%-os zsírtartalmú tejföl
6-7 szál apróra vágott snidling
só, frissen őrölt bors

A répát keverjük el a tejföllel a reszelt sajttal, ízesítsük nagyon kevés sóval és őrölt borssal, majd 20-30 percig hagyjuk állni a hűtőben. A friss snidlinget fogyasztás előtt szórjuk a tetejére.

TÁPÉRTÉKADATOK EGY ADAGRA:
Energia: 186 kcal
Szénhidrát: 18 g
Fehérje: 7 g
Zsír: 9 g